27 Αυγ 2007

Δανεικό Σιχτίρισμα

Γράφει λοιπόν, το Μαράκι τα εξής...

"Θέλω να υποφέρεις, να αργοπεθάνεις, να πονέσεις, να ματώσεις....
εμπρηστή, κυβερνητικέ εκπρόσωπε, βουλευτή της αντιπολίτευσης... όποιος παρανοϊκός Έλληνας, Ρώσος, Αμερικανός, Τούρκος ή ό,τι άλλο είσαι.
Σε εσάς μιλάω, συνδαιτυμόνες στο μεγάλο φαγοπότι που θα ακολουθήσει σε βάρος ανθρώπων και δασών, ποιος είναι ο αρχηγός σας? Σίγουρα κάποιος δαίμονας, κάποιος που κυβερνάει μόνο νεκρούς, τρελούς, τερατόμορφους, ανώμαλους, διεφθαρμένους, αρρώστους…
Η Ελλάδα για μια ακόμη φορά παρουσιάζει εικόνα οπισθοδρόμησης, μια εικόνα που θα ταίριαζε γύρω στο 1870 με 1910, μια εικόνα ξεριζωμού, αστέγων, καμένων χωριών, οδύνης και απώλειας αγαπημένων προσώπων και περιουσιών.
Κάποια χωριά είχαν υποστεί τέτοια καταστροφή στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, η Ελλάδα του χθες και όχι η Ελλάδα του αύριο… γιατί εσύ τερατόμορφε, ανώμαλε… θέλεις να «αναπτυχθείς» …

Το Σαββατοκύριακο αγόρασα μαστίχα,άναψα κεριά, θρονιάστηκα στον καναπέ, κάλεσα μια φίλη, ετοίμασα κάτι να "τσιμπήσουμε", και παρακολούθησα το πιο καλοστημένο blockbuster που έχω δει ποτέ. Καλό σενάριο, γρήγορη πλοκή, αγωνία, καταπληκτικό καστ ηθοποιών και χωρίς διάλειμμα για διαφημίσεις...
Ο σκηνοθέτης βέβαια "έκλεψε" κάποιες σκηνές από το 24 με το Jack Bauer, μόνο που τη θέση των τοξικών αερίων είχαν πάρει οι αδάμαστες φλόγες.
Μα τι πάθαν όλα τα κανάλια σήμερα? Το πιο μακάβριο τηλεπαιχνίδι κάνει πρεμιέρα στο κανάλι του Κοντομηνά «όποιος τηλεφωνήσει πρώτος να ενημερώσει για νέο μέτωπο, κερδίζει 10 τεμάχια γης», στη θέση της Κρίστας (όλοι την θυμόμαστε από τον "Τροχό της Τύχης"), πυρόξανθες παρουσιάστριες ανακοινώνουν τους τυχερούς νικητές « Ο κυρ-Γιάννης από το Αλιβέρι, η Άννα από τη Μεγαλόπολη, ο κυρ-Νίκος από τη Ζαχάρω, ο Αλέκος από τα Στύρα». Μπράβο σε όλους, ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε, το μοναδικό τηλεπαιχνίδι που αλλάζει ζωές!
Η 1 εκ των 2 πυρόξανθων τυχαίνει να είναι και σύζυγος υπουργού, παρότι σύσσωμη η πολιτική ηγεσία διαμαρτύρεται για την εμφάνιση της στο «διαφανές» δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού καναλιού.
Η Μαστίχα τελειώνει, τρώμε σαν "ζώα" και το lemon pie που έφερε η Εύα και αμέσως αισθάνομαι τόσο θλιβερά,άσχημα, σκάω… έφαγα πολύ…αισθάνομαι ότι αλλάζω μορφή, γίνομαι η «Μαρία η άσχημη».
Γίνομαι τερατόμορφη, αποκτώ χαρακτηριστικά εμπρηστή, υπουργού, δημοσιογράφου, βουλευτή, παράγοντα, μεγαλοεπιχειρηματία… μιλάω με τους φίλους μου μια "γλώσσα διαφθοράς, τρέλας", είμαι εδώ στον καναπέ… ενώ η Ελλάδα καίγεται!
Η Πόλη-Κράτος Αθήνα παρακολουθεί έκπληκτη, θλιμμένη,φοβισμένη, σκασμένη στο φαγητό…
Και μη μου πει κανείς πως ένιωσε κάτι άλλο…

Μαρία Τ."

...κι εγώ προσυπογράφω, αν και δεν έτρωγα lemon pie, αλλά άθλιο σάντουϊτς "Στεργίου", στο Festos Palace...

Δεν υπάρχουν σχόλια: